Η εκ νέου απουσία του Γιώργου Ρουπακιά από το εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε το ξέσπασμα του πατέρα του Παύλου Φύσσα.

«Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, για αυτό δεν έχει έρθει», ακούστηκε να λέει ο πατέρας του δολοφονηθέντος μουσικού, Παναγιώτης Φύσσας, την ώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνούσε το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά που για άλλη μία φορά, μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη διαμαρτυρία του πατέρα του Παύλου Φύσσα αντέδρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ενώ η πρόεδρος είπε απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα «να μην ακουστείτε άλλη φορά παρακαλώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό πως ολοένα μειώνεται ο αριθμός των κατηγορουμένων που κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από έναν χρόνο διεξαγωγής της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώ σήμερα μόνο δύο κατηγορούμενοι εκ των οποίων ο ένας με… καθυστέρηση, από τους συνολικά 68, εμφανίστηκαν στη δικαστική αίθουσα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση που ανάβει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο. Η πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα πως στις 27 Ιουνίου η δίκη θα μεταστεγαστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου καθώς υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για τη μεταφορά της στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Στο θέμα παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα , με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση . Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων» είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η πρόεδρος έδωσε ημερομηνίες για νέες συνεδριάσεις οι οποίες θα γίνουν τόσο στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όσο και στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Ακολούθως, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι σχεδόν μετά από 5 μήνες λόγω της αποχής των δικηγόρων , ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Ανδρέας Μπιαγκής ο οποίος συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας.

Αίτημα αυτοπρόσωπης παρουσίας των κατηγορουμένων

Η οικογένεια του Π. Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της, κατέθεσε αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας, βλέποντας κάποια στιγμή να μην έχει απομείνει ουδείς εκ των κατηγορουμένων στο εδώλιο.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση, και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων.

«Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση της αλήθειας δεδομένου ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι αυτόπτες και τίθεται θέμα αναγνώρισης ή μη των κατηγορουμένων» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο αίτημά τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης