Σε κινεζικά εστιατόρια στην Ουγγαρία, έχει φτάσει η υπόθεση με τα μολυσμένα  με μελαμίνη προϊόντα. Ίχνη της ουσίας βρέθηκαν σε πολλά εστιατόρια, μέσα στο Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να φτάνουν τα κρίσιμα ποσοστά.

«Ίχνη μελαμίνης διαπιστώθηκαν σε διάφορες τροφές σε πολλά κινεζικά εστιατόρια, όμως δεν ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, που θέτει ρητώς η νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας Μίκλος Σουθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Σουθ, διεξάγονται έρευνες σε πολλά κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα, ενώ γίνονται έλεγχοι και για να διαπιστωθεί το όριο της μελαμίνης που εντοπίστηκε σε γάλα θυγατρικής εταιρείας της Nestle. Η εταιρεία έχει απορρίψει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και διεξάγει εκ νέου ελέγχους για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό στην Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερα βρέφη, που έπιναν από το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα κινεζικών εταιρειών. Χιλιάδες άλλα έχουν αρρωστήσει από τη χημική ουσία, την οποία έβαζαν παραγωγοί στο γάλα για να δείχνει πιο πλούσιο σε ποιότητα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης