Τρεις εβδομάδες μετά από την κατολίσθηση, που έκοψε τη χώρα στα δύο και στοίχησε τη ζωή ενός ανθρώπου, η εταιρεία που ανέλαβε τον καθαρισμό του χώρου δεν έχει μετακινήσει ούτε πετραδάκι από το οδόστρωμα.

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στα Τέμπη σήμανε την οικονομική καταστροφή και των επιχειρηματιών που διατηρούσαν επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Για νέκρωση της περιοχής και καταστροφή τουλάχιστον 200 οικογενειών κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Σολωμός, πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων, μιας εκ των περιοχών που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, κατηγορεί τους ιθύνοντες διότι -όπως λέει- μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, αφού περιμένουν τις κρατικές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα τώρα με τον εργολήπτη δημοσίων έργων, Σπύρο Παλαβιτσίνη, ο δρόμος θα μπορούσε να δοθεί στην κυκλοφορία σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση να είχαν ξεκινήσει οι εργασίες την επομένη της καταστροφής. Εκείνο που είναι σχετικά χρονοβόρο, λέει ο κ. Παλαβιτσίνης, είναι η τοποθέτηση σήτας που θα αποτρέψει νέα κατολίσθηση, ωστόσο συνολικά η αποκατάσταση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 35 ημέρες.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., Ειρήνη Ζαβρίδου, ξεκαθαρίζει ότι οι κατολισθήσεις είναι φυσικό φαινόμενο. Όσο για το θέμα των εκρήξεων, καθιστά σαφές ότι ερευνάται από γεωτεχνικούς, ενώ για την παρέμβαση των σεισμολόγων τονίζει ότι σε ανάλογα περιστατικά όλοι γίνονται ειδήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης