Περισσότερες από 300 γάτες και 100 σκυλιά έχουν μεταφερθεί με φορτηγά και σφαγιαστεί, καθώς εκτίθενται στο ετήσιο φεστιβάλ που διεξάγεται στην πόλη Guangzhou στην Κίνα.

Το βάρβαρο αυτό έθιμο έχει προκαλέσει την οργή εκτός από τις φιλοζωικές οργανώσεις και σε απλούς πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τα σκυλιά εκλάπησαν και εστάλησαν σε εστιατόρια τα οποία και ανέλαβαν να τα σφάξουν, πουλώντας το κρέας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση προστασίας ζώων Humane Society International (HSI) επιβεβαίωσε την διάσωση σε αρκετούς σκύλους και γάτες, αποκαλώντας το «βαρύ πλήγμα’» για τους εμπόρους.

Η οργάνωση δήλωσε ότι στην Κίνα δραστηριοποιείται εμπορικά, όσο σε καμία άλλη χώρα, το κρέας σκύλου με τον διευθυντή των Διεθνών Μέσων, Γουέντι Χίγκινγκς να δηλώνει χαρακτηριστικά. «Μας βρίσκετε τρομοκρατημένους με όσα γίνονται, τα σκυλιά έχουν εξαντληθεί με όλη αυτή την διαδικασία και στα περισσότερα ζώα που καταφέραμε και σώσαμε υπάρχουν αρκετά τα οποία εξακολουθούν να φοράνε το περιλαίμιο κατοικίδιου και είναι σαφές πως έχουν κλαπεί από τα αφεντικά τους. Τα σκυλιά τα αρπάζουν από δρομάκια βίαια και τα βάζουν σε μικροσκοπικά κλουβιά με σύρμα, συσκευασμένα σε φορτηγά και ταξιδέυουν για ημέρες ή εβδομάδες σε ολόκληρη την Κίνα, χωρίς νερό ή φαγητό, πριν φτάσουν στο σφαγείο όπου ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου. Είναι η κακοποίηση των ζώων σε μαζική κλίμακα και πρέπει να σταματήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης