Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τους εκατοντάδες μετανάστες που εντοπίστηκαν 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης, με τα σωστικά συνεργεία να έχουν βρει -δυστυχώς- και νεκρούς.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαϊτάκη, ο αριθμός των νεκρών που έχει επιβεβαιωθεί ανέρχεται στους τέσσερις, ενώ οι διασωθέντες, ανάμεσά τους και παιδιά, αυξήθηκαν στους 340.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το μέλος της ΚΕΔΕ κ. Απόστολο Λουλουδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, το αρχικό σενάριο που εξετάστηκε, δηλαδή οι μετανάστες – πρόσφυγες να μεταφερθούν απευθείας σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Κεντρικής Ελλάδας, απορρίφθηκε.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, όλοι οι μετανάστες θα αποβιβαστούν στη νότια Κρήτη, στους Καλούς Λιμένες ή την Αγία Γαλήνη, θα ταυτοποιηθούν και ακολούθως θα αναχωρήσουν για οργανωμένα hot spot.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουν στην Κρήτη» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες του ekriti αναφέρουν ότι οι πρώτοι 250 μετανάστες, Αφρικανοί, θα μεταφερθούν για ταυτοποίηση στην Αγία Γαλήνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο τόπος μεταφοράς τους.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 700 μεταναστών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης