Στις ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται στα σκαριά στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενές άρθρο του βρετανικού «Guardian», στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων φέρνει την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε νέα ύψη».
Μιλώντας στην «Guardian» ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «αν και κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση»Το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Πωλούνται: ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες» και σ’ αυτό γίνεται λόγος για 71.000 «φιλέτα» κρατικής περιουσίας που θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου σύγχρονου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Μιλώντας στην «Guardian» ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας υποστηρίζει πως «αν και κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση».
Ο αρθρογράφος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως ένα πολύ χειρότερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι η συνεχής λιτότητα: «Αν θέλουμε, ως αληθινό αριστερό κόμμα, να βοηθήσουμε τους εργαζομένους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας».
Σχετικά με τα περιφερειακά αεροδρόμια ο κ. Πιτσιόρλας διερωτάται για ποιον λόγο δεν θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. «Δεν θα ανήκουν για πάντα στη Fraport και όταν επιστρέψουν σε εμάς, θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση» αναφέρει.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ απορρίπτει την κατηγορία περί «ξεπουλήματος των ασημικών», σημειώνοντας πως δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δεν θα αποκρατικοποιηθούν.
«Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;» διερωτάται ο κ. Πιτσιόρλας.
To δημοσίευμα:
Διαβάστε επίσης: