Ένα διαρκές οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή όλων μας καθημερινά. Δεκάδες λάστιχα από τρακτέρ που φυσιολογικά θα έπρεπε να πηγαίνουν για ανακύκλωση καίγονται, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή επιβαρύνοντας την υγεία όλων μας με τις θανατηφόρες διοξίνες.

Στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Παλιοχωρίου του Δήμου Πλατέος Ημαθίας, απέναντι από το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο και δίπλα στο ολοκαίνουργιο γήπεδο, συγκεντρώνονται από τα διάφορα βουλκανιζατέρ της περιοχής τα ελαστικά των τρακτέρ και των φορτηγών στα οποία κάποιοι, στη συνέχεια, βάζουν φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομικό κενό που υπάρχει στη διαδικασία της απόσυρσης και ανακύκλωσης των λάστιχων που φοράνε τα τρακτέρ και τα μεγάλα οχήματα δεν επιβάλλει στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν να τα διαχειρίζονται με οικολογικό τρόπο.

Όχι μόνο δεν υποχρεώνονται να ανακυκλώσουν τα ελαστικά, αλλά κυρίως δεν ενδιαφέρονται να τα επεξεργαστούν, γιατί δε θέλουν να μπουν στον κόπο να ξοδέψουν χρήματα για τη μεταποίησή τους.
Η καύση τους έχει σοβαρότατες συνέπειες στο περιβάλλον (μόλυνση εδάφους και υδροφόρου ορίζοντα), στην ατμόσφαιρα (διοξίνες) και τελικά στην υγεία μας.

Είναι προφανές ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, δίπλα από το χώρο καύσης των ελαστικών, υπάρχουν και κυψέλες. Είναι βέβαιο ότι οι μέλισσες της περιοχής παράγουν αγνό μέλι έτοιμο να καταναλωθεί από τα παιδιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: xronika05.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης