Στο Εφετείο βρίσκεται αυτή την ώρα, προκειμένου να απολογηθεί ο 26χρονος Νίκος Μπακοβασίλης, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Αυτή την ώρα αρκετοί φίλοι του νεαρού βρίσκονται συγκεντρωμένοι πίσω από το κτίριο του Αρείου Πάγου.

Ο 26χρονος που βρέθηκε χθες ενώπιον του αναπληρωτή εφέτη ειδικού ανακριτή, Κώστα Μπαλτά, ζήτησε και πήρε νέα αναβολή για σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου του κατηγορουμένου, Αντωνίας Λεγάκη, ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής κάλεσε στο γραφείο του τη μητέρα του κατηγορουμένου και της είπε: «Ξέρουμε ότι ο γιος σας δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά η σύλληψη έγινε διότι βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στο σπίτι και δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, καθώς ο ίδιος δεν μας το δήλωσε, όταν παρουσιαζόταν στο Τμήμα».

Ο 26χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται ότι ήταν μέλος της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο κομπιούτερ του σπιτιού στο Χαλάνδρι, επειδή ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος τον φώναξε για να το εγκαταστήσει.

Με τον ιδιοκτήτη, όπως λέει, είχε κοινωνικές σχέσεις και γι’ αυτό είχε πάει σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, και της νυν υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη.

Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι την περίοδο εκείνη ήταν στα Τρίκαλα με τον πατέρα του, εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.
 
Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια των Εφετών, η οποία συνεδρίασε χθες για την υπόθεση του Ζαγοριανού, κράτησε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του τακτικού εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», Δημήτρη Φλέγκα, και ορίστηκε νέα Ολομέλεια στις 5 Φεβρουαρίου, για να αποφασίσει τον αντικαταστάτη του εκλιπόντος.

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία πήρε ο ύποπτος για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”  Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης