Μπορεί οι ενήλικοι να έχουν τις δικές τους σκοτούρες και να ξυπνούν κάποιες φορές ανόρεκτοι, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά. Πάμε να δούμε τους πιθανούς λόγους και τι μπορείτε να κάνετε:

Αν έχει πάρει το παιδί ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είχε πολύ φως ο χώρος, οπότε να στάθηκε αδύνατο να κοιμηθεί συνεχόμενα και απρόσκοπτα. Τις επόμενες φορές να έχετε προνοήσει έστω να τραβήξετε τις κουρτίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπόδια στον ποιοτικό ύπνο του μπορεί να στάθηκαν η πολύ χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία δωματίου ή οι θόρυβοι εντός κι εκτός σπιτιού. Καμία σημασία λοιπόν δεν έχει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι κοιμήθηκε πολλές ώρες, αφού είχε ανήσυχο ύπνο.

Τεράστια σημασία παίζουν και οι ώρες που κοιμάται. Αν για κάποιο λόγο δεν έχει στη διάθεσή του όσες ώρες έχει ανάγκη, είναι μονόδρομος να γκρινιάζει για την υπόλοιπη μέρα!

Ξυπνάει και νιώθει ότι δεν προλαβαίνει να κάνει όλα όσα θέλει στις ώρες που απομένουν. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα και κάπως έτσι χαλάει η διάθεσή του. Αν όντως δεν υπάρχει χρόνος για όλα, τουλάχιστον φροντίστε να κάνει όσα περισσότερα από αυτά μπορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος λόγος που το παιδί σας ξυπνάει κακοδιάθετο είναι επειδή έβλεπε εφιάλτες. Αν καταφέρετε να αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, δώστε του απλόχερα αγκαλίτσες και φιλάκια για να διώξει μακριά τα άσχημα συναισθήματα.

Αν παρατηρήσετε ότι οι κακοκεφιές στο ξύπνημα είναι συχνό φαινόμενο, αυτό σημαίνει ότι κάτι συγκεκριμένο απασχολεί το μυαλουδάκι του και χρειάζεται διερεύνηση. Αναρωτηθείτε αν έχει να κάνει με τη δική σας συμπεριφορά ή ευθύνονται οι φίλοι του.

Το θετικό με το κακοδιάθετο ξύπνημα του παιδιού είναι ότι αντιμετωπίζεται εύκολα, αρκεί να καταλάβετε ή να σας πει μόνο του την αιτιολογία που συνέβη. Να έχετε κατά νου βέβαια ότι θα υπάρξουν φορές που δε θα υπάρχει συγκεκριμένη αιτιολογία για το γεγονός.

Πηγή: Govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης