Τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κράτη του πλανήτη αναμένεται να συμφωνήσουν το Σάββατο στην υιοθέτηση σειράς μέτρων για να ενισχυθεί ο παγκόσμιος αγώνας κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, George Osborne και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin είναι επικεφαλής στην πρωτοβουλία για μια συνολική συμφωνία στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη, στην Σεντάι της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο.

Η συμφωνία αναμένεται να εστιάσει στην ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας σε επίπεδο G7, την εξέταση των κατάλληλων αλλαγών στα διεθνή πρότυπα κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Οι υπουργοί Οικονομικών θα επιδιώξουν ταυτόχρονα να διασφαλίσουν την καλύτερη χρήση των υφιστάμενων οικονομικών κυρώσεων και να ενισχύσουν την εργασία της Financial Action Task Force, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί κατά των μεγάλων κινήσεων κεφαλαίων που κατευθύνονται στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων σε περιοχές που έχουν υπό την κατοχή τους”, αναφέρει ο Sapin σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. “Οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για τις χρηματοοικονομικές πληροφορίες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταλλάζουν πληροφορίες ακόμα πιο αποτελεσματικά”, πρόσθεσε.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν και τα μικρά χρηματικά ποσά, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων εντός της Ευρώπης, ανέφερε ο Sapin. “Αυτά είναι συχνά μικρά ποσά τα οποία επιτρέπουν να χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές πράξεις. Και το κλειδί εδώ είναι να καταπολεμηθεί η ανώνυμη κίνηση χρημάτων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης