Τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου την προηγούμενη Τρίτη ένας 42χρονος κυνηγός, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του, στην προσπάθεια που έκανε να φθάσει ένα από τα θηράματα που είχε πετύχει.

Το περιστατικό συνέβη σε ορεινή περιοχή των Πηγαδακίων και γνωστοποιήθηκε χθες από τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου, Διονύση Μακρή, ο οποίος με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας κάλεσε ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο τραυματίας είναι μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου – διαμένει στην περιοχή των Κήπων – και βρισκόταν μαζί με τον γιο του στην περιοχή για κυνήγι. Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο 42χρονος προσπάθησε να πιάσει από το έδαφος ένα θήραμα που είχε χτυπήσει, περπατώντας σε ένα αρκετά δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και το δίκαννο που κρατούσε να εκπυρσοκροτήσει, χτυπώντας τον στο πόδι.

Τον τραυματία μετέφεραν συνάδελφοί του κυνηγοί με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, αφού υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για απώλεια του ποδιού του.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα πράγματα δεν είναι απλά. Όταν κυνηγάμε, πρέπει να ξέρουμε πάντα πότε ασφαλίζουμε τα όπλα. Είναι προτιμότερο να χαθούν ορισμένα από τα θηράματα, από να διακινδυνεύσουμε τις ζωές μας. Για αυτούς τους λόγους είναι υποχρεωτική και η ομαδική ασφάλιση των κυνηγών, όταν εκδίδουμε άδειες», σημείωσε ο κ. Μακρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυνηγοί που εκδίδουν άδεια από τον σύλλογο, καλύπτονται ασφαλιστικά ως 120 μέρες για νοσηλεία εντός νοσοκομείου και ως 60 για εκτός, ενώ προβλέπεται και ποσό 15.000 ευρώ για τυχόν αναπηρία.

«Προέχει πάντα η ζωή μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητα τα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει πάντα να κυνηγάμε με μυαλό και σύνεση, να φοράμε τα απαραίτητα υποδήματα, να έχουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό μαζί μας και να προσέχουμε όλα τα ζητήματα ασφαλείας», επεσήμανε.

Αναφερόμενος τέλος στην κυνηγετική περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Μακρής τόνισε ότι έχουν αυξηθεί ορισμένα θηράματα όπως οι τσίχλες και οι μπεκάτσες, ενώ στις 10 Ιανουαρίου του μήνα σταματά το κυνήγι του λαγού.

Πηγή: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης