O Jordan Massey, μαθητής της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης» της Κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn ήταν -για τρίτη συνεχή χρονιά- ο νικητής του ετήσιου διαγωνισμού αγγλικής ορθογραφίας (Spelling Bee) μεταξύ των μαθητών των ημερήσιων ελληνοαμερικανικών σχολείων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 10 μαθητών, οι οποίοι πρώτευσαν στους σχολικούς διαγωνισμούς, στις 17 Δεκεμβρίου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Manhattan. Η ελληνική λέξη «archipelago» ήταν αυτή που έκρινε τον νικητή. Δεύτερος, μετά από σκληρή μάχη, αναδείχθηκε ο Ομάρ Έντουαρντς, μαθητής της 7ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, ο οποίος μαζί με τον πρώτο νικητή θα εκπροσωπήσει τα κοινοτικά σχολεία στο διαγωνισμό της πόλης της Νέας Υόρκης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι μαθητές που έλαβαν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού ήταν οι: Αλεξ Παπαϊωάννου (“Βασίλειος Σπυρόπουλος”- Αγιος Νικόλαος Φλάσινγκ), Νίκολας Τερέπκα (Αγιος Δημήτριος Αστόρια), Ερικα Eidelahm (Τρεις Ιεράρχες Μπρούκλυν), Ντάλια Μπαέζ (“Γουλανδρής – Τσολαϊνός” – Αγιος Σπυρίδων, Μανχάτταν), Μόργκαν Ράουμ (Καθεδρικός Αγίας Τριάδας, Μανχάτταν), Μαρία Ανθούλη (“Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή”- Τίμιος Σταυρός, Μπρούκλυν), Ευάγγελος Αρματάς (Μεταμόρφωση Κορόνας), Βίκυ Σαββίδη (Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, Μπρονξ). Τους μαθητές συνεχάρη για τις προσπάθειές τους ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, απονέμοντάς τους τα σχετικά διπλώματα, και επισημαίνοντας το έργο που επιτελείται στα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης τους διευθυντές των σχολείων, πολλοί εκ των οποίων ήταν παρόντες, τους δασκάλους και τους γονείς των μαθητών.

Χρηματικά βραβεία σε όλα τα παιδιά προσέφερε, φέτος, ο δικηγόρος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Νίκος Κατσόρης, ιδρυτής, μαζί με το ζεύγος Τζον και Μάργκο Κατσιματίδη, του Hellenic Times Scholarship Fund. Ο κ. Κατσόρης αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού και του σκοπού της ελληνοαμερικανικής Παιδείας και δέχθηκε να γίνει χορηγός του διαγωνισμού.

πηγή: www.greeknewsonline.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης