Κάλεσμα για «δουλειά» και «σωστό προγραμματισμό» απηύθυνε προς τα στελέχη της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

​Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς», χαρακτηρίζοντας «πολύ καλή» την απόφαση του Eurogroup. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι κομβικής σημασίας «ο προσανατολισμός όλων μας να στραφεί στις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης και ορισμένων κέντρων που «προεξόφλησαν ότι θα οδηγηθούμε σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «τηρήσαμε τη συμφωνία, κρατώντας την κοινωνία “όρθια”», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε αποτυπωμένο έναν οδικό χάρτη για την απομείωση του ελληνικού χρέους».


Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε επίσης ότι «η
 Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις», προσθέτοντας ότι «η απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης». Επιπλέον, εκτίμησε ότι η χώρα δικαιούται πια να γυρίσει σελίδα, σημειώνοντας ότι «ο μηχανισμός διόρθωσης (”κόφτης”) δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι έχουμε ένα πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης