Τα Μεσόγεια αποτελούν αγαπημένο προορισμό των κατοίκων της Αθήνας. Μία βόλτα σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο της πρωτεύουσας προσφέρει ανάσες και συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Πρώτη μας στάση είναι η Κακιά Θάλασσα. Η παραλία βρίσκεται αριστερά της Λεωφόρου Λαυρίου και είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της. Ξεπροβάλει ανάμεσα από δύο βουνά, που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο τοπίο, ενώ στην μία της πλευρά υπάρχει κάθετος βράχος που χρησιμοποιείται για αναρρίχηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει της Ελληνικής Μυθολογίας όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες. Από τότε η θάλασσα στην περιοχή της Κερατέας ονομάστηκε Κακιά Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς το απόγευμα περνά αλλάζουμε εντελώς τοπίο και από τη θάλασσα βρισκόμαστε γρήγορα στο βουνό. Το όρος Μερέντα βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Πόρτο Ράφτη και Κουβαρά. Το ονομά της οφείλεται σε παραφθορά της ονομασίας του παρακείμενου αρχαίου Αθηναϊκού δήμου, της Μυρρινούντας. Έχει μέγιστο υψόμετρο 613 μέτρα. Δυτικά συνδέεται με το Πάνειο Όρος και καλύπτεται κυρίως από χαμηλή βλάστηση.

Στην κορυφή βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ευσταθιού και στο συγκεκριμένο σημείο η θέα είναι υπέροχη!

Τέλος πριν επιστρέψουμε για την Αθήνα κάνουμε μία τελευταία στάση στον Κουβαρά. Στην αρχαιότητα αποτελούσε τους Ποτάμιους Αττικής και σήμερα συνιστά ένα γραφικό αττικό χωριό που καταλαμβάνει έκταση 24.989 στρεμμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ο μικρός καταρράκτης στο κέντρο του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης