«Ένας ανησυχητικά μεγάλος» αριθμός μεταναστών καταφθάνει στην Λιβύη, για να διασχίσει την Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποιώντας ότι η Ιταλία θα πρέπει να προετοιμαστεί να υποδεχτεί νέο «κύμα» προσφυγικών ροών.

«Ο αριθμός των επίδοξων μεταναστών στην Λιβύη είναι ανησυχητικός» τόνισε ο Τουσκ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Αυστρίας ότι σχεδιάζει αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα της με την Ιταλία, για να προλάβει νέο μεγάλο κύμα μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τουσκ επισήμανε ότι η αναρχία που επικρατεί στην Λιβύη αποκλείει προς το παρόν μια συμφωνία σαν και αυτήν που επιτεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να είναι έτοιμες να διαχειριστούν τις νέες αφίξεις εντός Ιταλίας.

«Όσον αφορά την Βαλκανική οδό, λάβαμε δράση πολύ αργά, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων εντός Σένγκεν» τόνισε.

«Αυτός είναι ο λόγος που η πλήρη συνεργασία μας με την Ιταλία και την Μάλτα σήμερα είναι ένας όρος για να αποφύγουμε αυτό το σενάριο στο μέλλον» ανέφερε ο Πολωνός πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης