Η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουα υδατοσφαίρισης ανδρών, που έγινε χθες το βράδυ στην Τεργέστη, κρίνεται αντικειμενικά δύσκολη για την εθνική ομάδα, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου τις δύο μεγαλύτερες διαχρονικά δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο (Σερβία, Ουγγαρία), τη γηπεδούχο Βραζιλία και τη σκληροτράχηλη Αυστραλία, μαζί με την πιο αδύναμη Ιαπωνία.

Η κλήρωση έγινε παρουσία του προέδρου της ΚΟΕ και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FINA, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος σχολίασε σχετικά ότι «… όσο πιο δύσκολος είναι ο όμιλος, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χιαστί», ενώ οριοθέτησε ως στόχο της εθνικής στο Ρίο την πρόκριση στην τετράδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία κλήρωση Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάντα δύσκολη, δεδομένου ότι συμμετέχουν εκεί οι καλύτερες ομάδες. Υπάρχει όμως ένας κανόνας: όσο πιο δύσκολος είναι ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χιαστί παιχνίδι μετά και το αντίστροφο.

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο και έτσι να έχουμε μετά ένα πιο εύκολο το χιαστί παιχνίδι», επισήμανε ο Διαθεσόπουλος και συμπλήρωσε: «Στον όμιλο στον οποίο κληρωθήκαμε, για εμένα δεν κάνει “ούτε κρύο, ούτε ζέστη”. Για την εθνική μας, στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα και θεωρώ πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης