Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα βρίσκονται στην χώρα μας οι σοροί των ναυτικών, Ελλήνων και αλλοδαπών που έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Aegean Wind, ανοιχτά των Ολλανδικών Αντιλλών.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τις σορούς αναχώρησε σήμερα στις 17:45, ώρα Ελλάδος, από το Κουρασάο και αναμένεται να αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγενείς θα παραλάβουν τις σορούς των τριών Ελλήνων ναυτικών, ενώ οι υπόλοιπες σοροί θα προωθηθούν στον τόπο καταγωγής των νεκρών αλλοδαπών, τις Φιλιππίνες.

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ναυτικών και ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην απεμπλοκή της διαδικασίας μεταφοράς των σορών στην Αθήνα και ιδιαίτερα στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς επίσης και τις Αρχές της Ολλανδίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης