Διαψεύδει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος τα όσα έχουν γραφτεί στον τύπο σχετικά με το νέο πληροφοριακό σύστημα σεισμικής επικινδυνότητας το οποίο κατάρτισε, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΑΝΤΥΚ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Για το σύστημα μίλησαν χθες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος, το μέλος της Δ.Ε. Θεόδωρος Δραγκιώτης, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσσιος, ο καθηγητής του ΕΜΠ Βύρωνας Νάκος και ο υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ Νίκος Τσελέπης, υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον το 15% των κτηρίων στη χώρα χρειάζονται έλεγχο και αντισεισμική ενίσχυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στη zougla.gr δήλωσε ότι δεν έγινε ποτέ προσεισμικός έλεγχος στους 1.033 Δήμους της χώρας μας και ότι τα στοιχεία που έχουν βγει στην δημοσιότητα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επίσης συμπλήρωσε λέγοντας ότι τα συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν αφορούν παλιές στατιστικές μελέτες που είχανε γίνει και όχι από καινούργιες, ενώ δήλωσε ότι οι κατοικίες που έχουνε χτιστεί πριν το 1985 δεν σημαίνει ότι είναι και ευάλωτες στους σεισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης