Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις και μία σύλληψη περί τις 16.00 (ώρα Ελλάδος) η επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου.

Όπως έγινε γνωστό η τσάντα του συλληφθέντος, ο οποίος είχε μαζί του ένα κορίτσι ηλικίας 7-8 ετών, δεν περιείχε εκρηκτικά ή άλλα ύποπτα αντικείμενα. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «ζήτημα γλώσσας» ότι υπήρξε δηλαδή πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ του άνδρα και των αστυνομικών αρχών, γιατί δεν κατάλαβε τι του ζητούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραυματισμένος συλληφθείς παραμένει σε νοσοκομείο και ανακρίνεται από τις αρχές.

Στο βίντεο οι αστυνομικοί απομακρύνουν το μικρό κορίτσι από τον τραυματισμένο ύποπτο που συνελήφθη:

Η επιχείρηση διεξήχθη στη συνοικία Σκάρμπεκ, στην οποία αποδεδειγμένα διέμενε ο ένας εκ των τρομοκρατών της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και όπου εντοπίστηκε η γιάφκα των μακελάρηδων. Ειδικότερα οι Αρχές είχαν ανακαλύψει σε διαμέρισμα μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, μία ακόμη βόμβα με καρφιά και το λάβαρο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για να διαταχθεί η σημερινή επιχείρηση δόθηκε εξαιτίας της άρνησης ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο από αστυνομικούς. Ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει αλλά πυροβολήθηκε στο πόδι και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Αναφορές έκαναν νωρίτερα λόγο για δύο εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας σε διαμέρισμα, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι RTBF μετέδωσε ότι «ένας άνδρας έχει εξουδετερωθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης