Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρέμβασης της αστυνομίας στην Ειδομένη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. O κ. Τόσκας, πάντως, ανέφερε, ότι οποιαδήποτε επιχείρηση θα έχει περιορισμένη κλίμακα, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να… αδειάσει η Ειδομένη χωρίς εντάσεις.

«Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις εκεί για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας… Οι συνθήκες χάους και βίας δεν προκύπτουν από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου ή η επιστροφή στην Τουρκία» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να έχει το νου της, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποιον κίνδυνο».

«Τι κίνδυνοι μπορούν να προέλθουν μετά το “χτύπημα” στις Βρυξέλλες, πώς να αποτραπούν και τι συνεργασίες χρειάζονται, είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν είχαμε πληροφορίες για κάτι, αλλά υπήρχαν μέτρα έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Έχουμε την εμπειρία από τότε και τα εφαρμόσαμε άμεσα και στη συγκεκριμένη περίπτωση» είπε.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης