Οι έξι τουλάχιστον δράστες που «σήκωσαν» λίγο πριν το μεσημέρι από κοσμηματοπωλείο της οδού Αρτέμιδος στη Γλυφάδα χρυσαφικά και ρολόγια αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, είναι πιθανόν τα ίδια μέλη της σπείρας που πριν λίγες ημέρες εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο του Divani Hotel στο Καβούρι.

Από το Καβούρι, οι ληστές αποχώρησαν με πλούσια λεία, αφού στα κοσμηματοπωλεία αυτών των περιοχών προβάλλονται στις βιτρίνες διαμάντια, σμαράγδια και ρουμπίνια ανυπολόγιστης αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο ληστρικές επιδρομές είναι… καρμπόν και με το χτύπημα που έγινε πριν από ένα μήνα σε κοσμηματοπωλείο του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Θεάτρου.

Και εκεί οι δράστες εμφανίστηκαν εν ώρα λειτουργίας και με βαριοπούλες έσπασαν τις βιτρίνες και άρπαξαν χρυσαφικά αλλά και πανάκριβα ρολόγια Rolex και Cartier.

Αυτοί οι ληστές διαμαντιών θυμίζουν στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, τη διαβόητη πανευρωπαϊκή συμμορία των «Ροζ Πανθήρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαυροβούνιοι κυρίως ληστές άφησαν τα… πατήματά τους κατά διαστήματα και στην Ελλάδα κλέβοντας κοσμηματοπωλεία στη Μύκονο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» απέκτησαν αυτό το όνομα από τη βρετανική Αστυνομία, όταν το Μάιο του 2003 κατάφεραν να κλέψουν από το κατάστημα Graff του Λονδίνου κοσμήματα αξίας 23 εκατομμυρίων στερλίνων.

Στη Γλυφάδα, πάντως, οι δράστες κατάφεραν να παραπλανήσουν τον ιδιοκτήτη Ευάγγελο Σεραφείμ, καθώς αρχικά εμφανίστηκε ένας κουστουμαρισμένος άνδρας που πάτησε το κουδούνι και μόλις άνοιξε η πόρτα ασφαλείας, μπούκαραν και οι υπόλοιποι συνεργοί του, που κρατούσαν πιστόλια και ένα ημιαυτόματο ΟΥΖΙ.

Από τις λίγες λέξεις που είπε ο καλοντυμένος άνδρας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πρόλαβε να συμπεράνει πως είναι μάλλον Βούλγαρος.

Η Αστυνομία αναζητά το αυτοκίνητο τύπου βαν με το οποίο διέφυγαν οι ληστές, όταν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου εγκατέλειψαν τις τρεις μοτοσυκλέτες τους.

Ο οδηγός του Golf με τις βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας που προσήχθη στην Ασφάλεια της Γλυφάδας, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε σχέση με τη ληστεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης