Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένο το ενδιαφέρον χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, καθώς και όσων παραμένουν στα τουρκικά παράλια και ελπίζουν να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη περνώντας μέσα από το ελληνικό έδαφος.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες τα τελευταία 24ωρα για απόπειρα βύθισης πλοιαρίων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με το… κρυφτό στο Αιγαίο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τους δουλεμπόρους να παρακολουθούν την πορεία των νατοϊκών πλοίων, τροποποιώντας τα δρομολόγιά τους -εκμεταλλευόμενοι και τα… στραβά μάτια της τουρκικής ακτοφυλακής-, το δράμα των ανθρώπων αυτών δεν έχει τέλος. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για απόπειρα βύθισης πλοιαρίων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με φωτογραφίες του δημοσιογράφου Alex Thomson (για λογαριασμό του Channel 4), που αναρτήθηκαν στο Twitter, Τούρκοι λιμενικοί επιχειρούν να βυθίσουν μια βάρκα με μετανάστες, προκαλώντας κυματισμό με το σκάφος τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες-ντοκουμέντο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συνεχίζει να επιδίδεται σε μια σκληρή διελκυστίνδα, επιχειρώντας να «καρπωθεί» όσον το δυνατόν περισσότερα οφέλη από τη θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται λόγω της αδυναμίας των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή που θα αναγκάσει την Άγκυρα να τηρήσει σειρά δεσμεύσεων για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Παράλληλα, η απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών χωρών να κάνουν πράξη το σύστημα ποσοστώσεων που πρότεινε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ δυναμώνει ακόμα περισσότερο την πλεονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη… σκληρή πλευρά της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:
Περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ηθική “τιμωρία” σε δουλέμπορο

Λέσβος: Δουλέμποροι με πολυτελές ιστιοπλοϊκό σκάφος


Δουλέμποροι με θαλαμηγούς


Οι Τούρκοι δουλέμποροι τον χαβά τους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης