«Δε θα ησυχάσουμε μέχρι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, στο πρώτο διάγγελμά του μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους από έναν 23χρονο Νιγηριανό.

Ο Obama ανακοίνωσε από τη Χαβάη, όπου βρίσκεται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ότι έχει δώσει εντολή για αναθεώρηση της αμερικάνικης βάσης δεδομένων για την τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις «γρήγορες και ηρωικές πράξεις» των επιβατών της πτήσης από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, οι οποίες και ήταν αυτές που απέτρεψαν την καταστροφή.

Ο Obama ανέφερε, τέλος, ότι ζήτησε την αύξηση των μέσων ασφαλείας για τις πτήσεις, προσθέτοντας ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα επιβαίνουν σε πτήσεις τόσο από όσο και προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Bill Burton, που έγιναν νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να διδαχθεί από αυτό το περιστατικό και να λάβει όλα τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα για οποιαδήποτε μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης