Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπροροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς και σε όλους τους εργαζόμενους στην μεταφορική εταιρεία «ΚΑΜΠΕΡΟΣ Α.Ε.», που μετά από πολυήμερο αγώνα πετύχαν την πρώτη σημαντική τους νίκη και έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την επιτυχή έκβαση της απεργίας αναφέρουν ότι: «Έσπασαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και την ανάγκασαν να πληρώσει επίδομα αδείας, Δώρο Χριστουγέννων και μέρος των δεδουλευμένων και να δεσμευτεί γραπτώς για την καταβολή και των υπολοίπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αποφασιστικότητα τους τσάκισαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, που προσπάθησε να στήσει η εργοδοσία και τα τσιράκια της και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει την περιφρούρηση της απεργίας.

Απέδειξαν ότι όταν οι εργάτες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει. Έδωσαν θάρρος και σε εργαζόμενους άλλων μεταφορικών εταιρειών να οργανωθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Κατάλαβαν τον απεργοσπαστικό ρόλο που έπαιξε η εργοδοτική πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών και γι’ αυτό και τους παραμέρισαν. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μήνες τώρα έκαναν ότι μπορούσαν για να μη σηκώσουν κεφάλι. Λύσσαξαν να σπάσουν την απεργία. Οργάνωσαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπαθούσαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε οδηγούς, βοηθούς οδηγούς και υπαλλήλους. Προσπαθούσαν να φοβίσουν τους εργαζόμενους για να σταματήσουν την απεργία. Συκοφαντούσαν τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ που τους συμπαραστέκονταν.

Δίπλα μας στον κοινό αγώνα ήταν εργαζόμενοι από την Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Μεταλλεργατών «ΜΑΣΙΝΑ», το Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, την ΕΣΑΚ Οδηγών, το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας, φοιτητές από την Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά και τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε και τον βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ που μετέφερε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα μας, έκανε παρέμβαση για να απομακρυνθεί η αστυνομία από τον χώρο της απεργίας και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πετύχαμε την πρώτη νίκη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την πληρωμή των υπερωριών, την ασφάλιση όλων των εργαζομένων, για ασφαλή φορτηγά, για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην μεταφορική εταιρεία «ΚΑΜΠΕΡΟΣ Α.Ε.» να γραφτούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, να εκλέξουν Σωματειακή Επιτροπή και να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης