Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, φολλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο ενώ έχουν και υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα παιδιά διαμορφώνουν μια ισορροπημένη διατροφή από πολύ μικρή ηλικία, γι αυτό η ένταξη των λαχανικών στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών είναι πολύ σημαντική. Τα περισσότερα όμως παιδιά αρνούνται έστω να δοκιμάσουν τα λαχανικά. Οι γονείς όμως μπορούν και πρέπει να καταφέρουν να τα κάνουν αρεστά στα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά θα πρέπει να φροντίζετε να υπάρχει στο τραπέζι πάντα σαλάτα με λαχανικά εποχής, και μικρή ποσότητα από αυτά στην άκρη του πιάτου. Να είστε εσείς το καλό παράδειγμα για αυτά. Δε γίνεται να καταναλώσουν λαχανικά αν δεν τα τρώτε και εσείς. Αποφύγετε να πιέζετε το παιδί σας να φάει και φροντίστε την εμφάνιση του πιάτου του παιδιού σας, είναι ένας καλός λόγος για να φάει. Για να τα προτιμήσουν, να συνηθίσουν την γεύση τους χωρίς όμως να τα βλέπουν μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά στο ρύζι, να τα τρίψετε και να τα βάλετε μέσα στο φαγητό.

Ζητήστε από τα παιδιά σας να διαλέξουν μόνα τους τα φρούτα και τα λαχανικά που θα ήθελαν να καταναλώσουν και να τα αγοράσετε μαζί από το μανάβικο και αφήστε τα να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα, για να διαλέξουν μόνα τους τα λαχανικά που θα βάλουν στο πιάτο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης