“Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (Mend) καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στην πτήση 253 με προορισμό τις ΗΠΑ από έναν εξτρεμιστή ισλαμιστή από τη βόρεια Νιγηρία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, ενώ στο νότο κυρίως χριστιανοί, είναι “γόνιμο πεδίο για την διεθνή τρομοκρατία”, εκτιμά η οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση κατηγορεί τις νιγηριανές Aρχές επειδή “επανειλημμένως κλείνουν τα μάτια στον ισλαμικό εξτρεμισμό στη βόρεια Νιγηρία, επιλέγοντας να επικεντρωθούν και σπαταλήσουν τις δυνάμεις τους με αποστολή στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Δέλτα του Νίγηρα”.

Η βόρεια Νιγηρία, που έχει πολλά κοιτάσματα πετρελαίου, είναι από το 2006 πεδίο βίαιων συγκρούσεων από ένοπλες οργανώσεις εναντίον της πετρελαϊκής βιομηχανίας και αντιπαραθέσεων μεταξύ αυτών των ενόπλων και του στρατού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανακωχή.

“Ο νεαρός άνδρας που προσπάθησε να κάνει αυτή την άνανδρη ενέργεια δεν είναι μόνος. Οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στη βόρεια Νιγηρία και στην απειλή που αυτή αποτελεί για την παγκόσμια ειρήνη και όχι στις ταραχές που γίνονται υπέρ της δικαιοσύνης στο Δέλτα του Νίγηρα, που δεν απειλούν παρά την τιμή του πετρελαίου”, συνεχίζει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Νέα σύλληψη Νιγηριανού στην πτήση 253 της Northwest Airlines,
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης