Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος πρώην και νυν υπουργών, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν αυτές τύχουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ειδικότερα, στο Κοινοβούλιο διαβιβάστηκαν δικογραφίες που αφορούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στον υπουργό Υγείας Νικόλαο Ξυδάκη, σε βάρος του οποίου κατέθεσε μήνυση πολίτης με αφορμή δημοσιεύματα την περίοδο που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με διορισμό, στο γραφείο του ενός μετακλητού υπαλλήλου, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης της περιφεριάρχου Ρένας Δούρου .

– Στους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ) και Χαράλαμπο Αθανασίου (ΝΔ), τους οποίους κατηγορεί ο δικηγόρος Κ. Πλεύρης για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή ότι δεν του κατέβαλε το Δημόσιο της Λιβύης  αμοιβή ύψους 16 εκατ. ευρώ από δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λιβυκού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

– Στον Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΝΔ) μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή (σ.σ.: μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού)κατά τη θητεία του ως υφυπουργός Εξωτερικών το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη (ΝΔ) με αφορμή δημοσιεύματα και σχετική ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την προκαταβολική επιχορήγηση αιολικού σταθμού στην Εύβοια, χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

– Στον Ιωάννη Σαχινίδη (ΧΑ) μετά από μήνυση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο συντρόφων του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης