Τα κτίρια στα Ταμπάκικα ανοίγουν και πάλι, προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στη Χίο έως ότου αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2016, στο νησί βρίσκονταν – καταγεγραμμένοι και μη – από 1500 έως 1800 πρόσφυγες και μετανάστες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στις υπάρχουσες δομές και κυρίως στη Σούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό και ανοίγουν τα Ταμπάκικα, που είναι κλειστός και προφυλαγμένος χώρος, προκειμένου να μετακινηθεί εκεί ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Εκτελεί δρομολόγιο το Tera Jet

Το ταχύπλοο επιβατηγό Tera Jet, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στη Χίο από την περασμένη Παρασκευή, για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, κάτι που τελικά δεν έγινε, αναχωρεί στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2016, για τον Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να μεταφέρει από τη Χίο περί τους 400 πρόσφυγες και μετανάστες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθαρρυντικό είναι, τέλος, το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές τις τελευταίες ώρες είναι σχετικά χαμηλές, αφού – σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία – από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έφτασαν συνολικά 179 άτομα.

Την Πέμπτη αναχώρησαν από τη Χίο 270 άτομα με το πλοίο της γραμμής κι άλλοι δύο αεροπορικώς, ενώ αναμένεται ότι μικρός αριθμός μπορεί να αναχωρήσει και με τα επόμενα τακτικά δρομολόγια των πλοίων, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να ισχύει το «εμπάργκο» στην έκδοση εισιτηρίων.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης