Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama διέταξε να γίνει αναθεώρηση στα μέτρα ασφάλειας στις αερομεταφορές, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 23χρονου Νιγηριανού να ανατινάξει το αεροσκάφος της Delta που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ – Ντιτρόιτ, ανήμερα των Χριστουγέννων.Umar Farouk Abdulmutallab

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Robert Gibbs, είπε ότι ο πρόεδρος θέλει να μάθει πώς ένας άνθρωπος, που κουβαλούσε την επικίνδυνη εκρηκτική ύλη PETN, κατάφερε να επιβιβαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να εξετασθούν οι λίστες των ύποπτων ατόμων για τρομοκρατία, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Umar Farouk Abdulmutallab ήταν σε μία από αυτές και, μάλιστα, ο πατέρας του, ανώτατος τραπεζίτης, είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές Αρχές για τη δράση του γιου του.

“Καμία ένδειξη ευρύτερης συνωμοσίας”

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Janet Napolitano, είπε στο CNN ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι η απόπειρα ανατίναξης της πτήσης Άμστερνταμ – Ντιτρόιτ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό αποτελεί μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδίου. Όμως, βεβαίως, η έρευνα συνεχίζεται. Έχουμε λάβει αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια», τόνισε η υπουργός στο αμερικανικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ο πατέρας του επίδοξου αεροπειρατή είχε προειδοποιήσει τις Αρχές, 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης