Έπειτα από 20 χρόνια, τέσσερις γενιές και 5.000.000 πωλήσεις, το δημοφιλές MPV της γαλλικής φίρμας αλλάζει φιλοσοφία και κερδίζει τις εντυπώσεις με την κομψή αισθητική, την πρακτικότητα και τις τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault χαρακτηρίζει το νέο Scenic ως ένα πρωτοποριακό μεσαίο πολυμορφικό, μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του και καλύτερο από ποτέ. Οι μοντέρνες γραμμές, οι μεγάλοι τροχοί και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος θυμίζουν τα καινούργια crossover. Χάρη στην αύξηση των διαστάσεων, οι χώροι στο εσωτερικό είναι εξαιρετικοί, φιλοξενώντας με άνεση πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Το εσωτερικό προέρχεται από το Espace, με τη μεγάλη οθόνη αφής 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R-LINK στο κέντρο του ταμπλό και τον πίνακα οργάνων με τα έντονα χρώματα να κάνουν τη διαφορά. Βελτιωμένη είναι η ποιότητα κατασκευής και η πρακτικότητα, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες θέσεις για μικροαντικείμενα. Ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, ξεκινώντας από 572 λίτρα χωρητικότητας. Το Scenic βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Megane και τροφοδοτείται από τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και diesel, απόδοσης από 95 έως 160 ίππους.

Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και υβριδική έκδοση. Οι πωλήσεις του νέου γαλλικού μοντέλου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ αργότερα θα δούμε και το μεγαλύτερο Grand Scenic.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης