Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητοστάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν. Ο μόνος που δεν έχει αυτήν την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο, ο άνθρωπος των κλειστών τραπεζών, των capital controls και του τρίτου μνημονίου. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ η χώρα χρειάζεται ηγεσία» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στοιχεία που «αποδεικνύουν» ότι το 2015 αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό.

«Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Το 2014, δυόμισι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και όχι Ιταλίας. Το 2015 έξι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ελλάδα απ’ ό,τι από την Ιταλία. Τι άλλαξε; Άλλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έστειλε σε όλους νέο σαφές μήνυμα, ότι ο πιο εύκολος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη ήταν μέσα από την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Άνοιξε την Αμυγδαλέζα, εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης