Από τα μέσα Ιανουαρίου δύο αρτοποιεία στο Αγρίνιο, το ένα είναι στην οδό Βότση και το έτερο στους Αγίους Αναργύρους (επί της Χαριλάου Τρικούπη) ξεκίνησαν την πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που το τελευταίο διάστημα έχει διαδοθεί σιγά –σιγά σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την δυνατότητα σε αυτούς που μπορούν και θέλουν, να προσφέρουν στον αδύναμο οικονομικά συνάνθρωπό τους ψωμί, τυρόπιτα και καφέ σε αναμονή.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα. Πλέον εφαρμόζεται και στο Αγρίνιο και μάλιστα έχει μεγάλη ανταπόκριση ως προς αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν ένα μοναχικό άτομο ή μια οικογένεια που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι μπαίνουν στην αναμονή και λαμβάνουν είτε ένα καρβέλι ψωμί, είτε μια τυρόπιτα, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος το επιθυμεί, σύμφωνα με το αρτοποιό Δημήτρη Δεληγιάννη που μίλησε για το θέμα στη «Σ», εκτός από τα ψώνια του, αφήνει επιπλέον το χρηματικό ποσό της αρεσκείας του, κόβεται απόδειξη από το αρτοποιείο μπροστά του, την οποία όμως παραλαμβάνει ο ωφελούμενος από το ψωμί, την τυρόπιτα και τον καφέ που είναι σε αναμονή.

«Ένας άνθρωπος που του περισσεύει λ.χ 1ευρώ μπορεί να το αφήσει στο μαγαζί, να δει ότι «χτυπήθηκε» στην ταμειακή μηχανή η απόδειξη, η οποία θα παραμείνει σε ένα κουτί και όταν θα επισκεφθεί το αρτοποιείο κάποιος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά, θα του δώσουμε μισό κιλό ψωμί, μια τυρόπιτα ή ότι άλλο θέλει και αντιστοιχεί στα χρήματα που άφησε ο πελάτης μας. Τι ίδιο ισχύει και για τον καφέ» επισήμανε ο κ. Δεληγιάννης συμπληρώνοντας πως «ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με συνείδηση που αφήνουν όσα χρήματα μπορούν».

Όπως μας ανέφεραν οι επαγγελματίες που πρώτοι στο Αγρίνιο έκαναν πράξη την αλληλεγγύη «σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, γιατί ποτέ κανείς δεν γνωρίζει αν την επόμενη μέρα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Βέβαια, οι επιχειρήσεις αυτές είναι παράδειγμα προς μίμηση και για επιχειρήσεις άλλων κλάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης