Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία, νωρίς σήμερα το πρωί, με τους συμβούλους ασφαλείας του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται, έπειτα από την πρόσφατη απόπειρα πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε αμερικανικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα είχε συνομιλία με τον Τζον Μπρέναν, σύμβουλό του για την εσωτερική ασφάλεια και την τρομοκρατία αλλά και τον Ντένις Μακ Ντάναου, διευθυντή του γραφείου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες τον ενημέρωσαν «για τα τελευταία στοιχεία για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις αερομεταφορές, για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αμερικανικού λαού», καθώς επίσης και για την πορεία των ερευνών.

Ωστόσο, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα σαφές πλαίσιο για το ποια θα είναι ή πού θα κινούνται τα μέτρα αυτά.

«Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων, με προορισμό τις ΗΠΑ, θα διαπιστώσουν την εφαρμογή επιπλέον μέτρων ασφαλείας. Τα μέτρα αυτά θα σχεδιασθούν, έτσι ώστε να είναι απρόβλεπτα, και οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αναμένουν πως θα βλέπουν παντού να ισχύουν τα ίδια μέτρα», τόνισε η Ναπολιτάνο, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ναπολιτάνο ειδοποίησε τους επιβάτες «τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών πτήσεων να αναμένουν μεγαλύτερους χρόνους για το τσεκ-ιν», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει «την ευγνωμοσύνη της προς τους επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης 253, οι οποίοι έδρασαν τάχιστα και ηρωικά σε ένα επεισόδιο που ενδέχεται να είχε τραγικά αποτελέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης