Ballads & Fados
8/1/2010 – 14/1/2010

H Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή ετοιμάζει ειδικά για το Half Note μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε. Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados Helder Moutinho. Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά γεννήθηκε στην Tασκένδη από Έλληνες γονείς, πολιτικούς πρόσφυγες.

Από πολύ μικρή ηλικία ηχογράφησε με τον Mίκη Θεοδωράκη και συμμετείχε μαζί του σε συναυλίες σ’ όλη την Eλλάδα και το εξωτερικό (Eυρώπη, Aμερική, Kαναδά).

Συνεργάστηκε με τον ποιητή Γιάννη Pίτσο στο δίσκο “12 Pώσικα Λαικά Tραγούδια” όπου ο ποιητής έκανε ελεύθερη απόδοση των στίχων απο τη Pώσικη γλώσσα. Δισκογραφικά συνεργάστηκε επίσης με το Mάνο Xατζιδάκι, τον Λουκιανό Kηλαϊδόνη, το Διονύση Σαββόπουλο, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Aντρέας Bολενβάιντερ, τον Νίκο Ζούδιαρη και άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει εμφανιστεί με τον Γιώργο Νταλάρα και την Προεδρική Συμφωνική ορχήστρα του Κρεμλίνου, με την ορχήστρα Παραδοσιακών οργάνων OSSIPOV αλλά και στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Θέλω να σας πω» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ζορμπαλά.

Ο Helder Moutinho είναι ένας από τους ελάχιστους άνδρες τραγουδιστές fados στην Πορτογαλία. Αγαπημένος κοινού και συναδέλφων καλλιτεχνών για την ζεστή δυναμική και βαθειά συναισθηματική φωνή του, εκτός από τραγουδιστής, είναι παραγωγός και συνθέτης και έχει κερδίσει το βραβείο Amalia Rodrigues για τον καλύτερο δίσκο του 2004.

Εμφανίζεται πάντα με την παραδοσιακή συνοδεία της πορτογαλικής και της κλασσική κιθάρας. Πολυπράγμων και ταλαντούχος ασχολείται με το τραγούδι, τη σύνθεση και την παραγωγή δημιουργώντας πάντα νέους ορίζοντες στη μουσική του αλλά και στην κοινωνία των μουσικών των Fados.

Μαργαρίτα Ζορμπαλά: τραγούδι
Helder Moutinho: τραγούδι
Θοδωρής Οικονόμου: επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση και πιάνο
Ricardo Parreira: πορτουγκέζικη κιθάρα
Pedro Pinhal: κλασσική κιθάρα
Κώστας Ράπτης: μπαγιάν
Μιχάλης Πορφύρης: βιολοντσέλο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης