Την πιθανότητα οι δυο γνωστοί μπράβοι του Αγρινίου, οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και στα γύρω χωριά με δυο διαφορετικές Ferrari, να σχετίζονται με την παρτίδα των 122 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε καπναποθήκη, διερευνούν οι αστυνομικές Αρχές.

Η ποσότητα καθαρής κοκαΐνης βρέθηκε την περασμένη Τρίτη μέσα σε container, σε αποθήκη των παλαιών επιχειρήσεων «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ» στην περιοχή Μεγάλη Χώρα. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια καπνού που προέρχονταν από την Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση πως τα ναρκωτικά κατέληξαν στο Αγρίνιο από λάθος που έγινε κατά την μεταφόρτωση των container στο λιμάνι του Πειραιά. Τώρα όμως το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζει σοβαρά την περίπτωση το «λάθος» να ήταν εσκεμμένο. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, στο στόχαστρο της τοπικής αστυνομίας έχουν μπει δυο ντόπιοι «νονοί της νύχτας» που έχουν στην κατοχή τους δυο πανάκριβες Ferrari.

«Γνωρίζουμε», λέει στη zougla.gr αστυνομικός της Ασφάλειας Αγρινίου, «πως οι δυο τους αποτελούν …ντουέτο και έχουν ρημάξει τα νυχτερινά κέντρα πουλώντας προστασία. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι τα ακριβά αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν και τα οποία ούτε οι αρχιμπράβοι των Αθηνών δεν διαθέτουν. Μέχρι να αποκλείσουμε την εμπλοκή τους στην ποσότητα της κοκαΐνης, δεν αποκλείουμε τίποτα…».

Ο ένας μάλιστα από τους δυο μπράβους, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο με ξυλοδαρμό σε μπαρ του Καρπενησίου. Περιστατικό που είναι καταγεγραμμένο και στο δελτίο συμβάντων του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διωκτικές Αρχές, ωστόσο, έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση και έναν γνώριμο λαθρέμπορο ναρκωτικών που διαμένει μόνιμα σε παραθαλάσσια βίλα κοντά στην Πρέβεζα.

Η zougla.gr έθεσε σε ανώτατο αξιωματικό το απλοϊκό ερώτημα: Τόση μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης για μια τόση μικρή περιοχή;

Η απάντηση που λάβαμε ήταν …αφοπλιστική: « Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών αυτού του… βεληνεκούς, στις διαδρομές τους κινούνται σαν αλεπούδες. Κάνουν μεγάλες και… ανύποπτες αποστάσεις για να μας μπερδέψουν και συνήθως επαναφέρουν και διαθέτουν την άσπρη σκόνη στην τεράστια αγορά της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην ξεχνάτε πως ο μεγαλύτερος λαθρέμπορος ναρκωτικών τη δεκαετία του 1980 είχε χτίσει το πολυτελέστατο για την εποχή ξενοδοχείο « ΜΑΡΓΑΡΟΝΑ » στην Πρέβεζα. Έφερνε… καραβιές τα ναρκωτικά και καταδικάστηκε γι’ αυτό σε ισόβια κάθειρξη. Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει, αλλά οι διαδρομές είναι ίδιες και απαράλλακτες».

Τη μεταφορά των 13 container από την Αργεντινή στην Ελλάδα είχε αναλάβει ακτοπλοϊκώς η εταιρεία Mediteranean Shipping Company, και όπως μας είπε αρμόδιος αξιωματικός: «Το πλοίο κατεβαίνοντας από την Αργεντινή έδεσε στο Λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο, και εκεί διαπιστώνονται τα πρώτα ίχνη παραβίασης του container που περιείχε τα 20 πακέτα κοκαΐνης τυλιγμένα σε νάιλον σακούλες και σαμπρέλες. Αυτή η υπόθεση έχει πολύ μυστήριο».

Ο 54χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης της νταλίκας, πάντως, που κλήθηκε να καταθέσει για τη μεταφορά του καπνού στο Αγρίνιο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς, όπως προέκυψε, αγνοούσε παντελώς πως τα εμπορευματοκιβώτια… ανέδυαν και άρωμα κοκαΐνης.

Διαβάστε επίσης:

Κοκαΐνη αξίας 3.000.000 ευρώ εντοπίστηκε στο Αγρίνιο, Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009, 09:56.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης