Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λογοτεχνική και μουσική βραδιά, που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία.

Η εκδήλωση βασιζόταν στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο Κάστρο», από το οποίο διαβάστηκαν αποσπάσματα τόσο στα ελληνικά όσο και στα γερμανικά, και το οποίο πλαισιώθηκε με την παρουσίαση βυζαντινών ύμνων, ψαλμωδιών και εκκλησιαστικής μουσικής γνωστών κλασικών μουσουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, με σολίστ στο μαντολίνο τη Ναταλία Στρίκου, στο βιολί την Καναδέζα Λουτσία Χολ, και ψάλτη τον ιερέα Ιωάννη Νικολίτση παρουσίασε η «Πρώτη Γυναικεία Ορχήστρα Αυστρίας» υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα μουσικού, Αναστάσιου Στρίκου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, καθώς και ο Μητροπολίτης Αυστρίας – Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης