Σαν ουράνιες μελωδίες ήχησαν οι φωνές των παιδιών της Αρχιεπισκοπικής Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων, πλημμυρίζοντας από το πνεύμα των Χριστουγέννων τον ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Manhattan το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Την Χορωδία συνοδεύαν στο πιάνο ο ταλαντούχος Βασίλης Βαρβαρέσσος και η Μαγδαλένα Ντούσκινα. Κοντά τους, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ενώ παρόντες ήταν επίσης –μεταξύ άλλων- ο Επίσκοπος Τρωάδος Σάββας, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Φραγκίσκος Μαραγκός, η υφυπουργός Υγείας της Ελλάδος Φώφη Γεννηματά με το σύζυγό της Ανδρέα Τσιούνη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Αγη Μπαλτά, ο Πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ, Μηνάς Χατζημιχαήλ, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μάικλ Τζαχάρης με τη σύζυγό του Μαίρη και οι ευεργέτες της χορωδίας, Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχεδόν 9 χρόνια από την ίδρυσή της η Αρχιεπισκοπική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων έχει εμφανιστεί δύο φορές στο Λευκό Οίκο, (2008, 2009) για την επέτειο της Εθνικής Παλιγεννεσίας, στα Ηνωμένα Εθνη το 2004 και στην Πλατεία Αθηνών –μετά από πρόσκληση του δημάρχου Μάικλ Μπλουμπεργκ- στο πλαίσιο της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία μετά από πρόσκληση της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου Φωτεινής Παπαδοπούλου το 2007, στο Ζάππειο Μέγαρο το 2008 για τον οργανισμό «Ελπίδα» και στο Λίνκολν Σέντερ δίπλα στο Γιώργο Νταλάρα το 2003, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Τα παιδιά έχουν τραγουδήσει δύο φορές στο πλευρό του Μάριου Φραγκούλη, στο City Center της Νέας Υόρκης (2005) και στο Sun Dome της Τάμπα (2006) για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, προσκάλεσε την Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

πηγή: www.greeknewsonline.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης