Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και οι ιώσεις, όπως και η γρίπη, βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε με τα φάρμακα του παιδιού σας, ώστε να αναρρώσει γρήγορα, χωρίς δυσάρεστες επιπλοκές.

Πρέπει να γνωρίζετε πόσα κιλά είναι το παιδί σας ώστε ο γιατρός να σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη δόση, αφού η δόση καθορίζεται από τα κιλά του παιδιού και όχι από την ηλικία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μη χρησιμοποιείτε κουτάλια για να δώσετε στο παιδί σας το φάρμακο, αλλά σύριγγα ώστε να είστε σίγουροι ότι του χορηγήσατε τη σωστή ποσότητα.

Μη δίνετε στο παιδί αντιβίωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα, ούτε προσφέρουν τίποτα στο παιδί.

Μη σταματάτε την αντιβίωση, μόλις δείτε ότι το παιδί σας αισθάνεται καλύτερα, αλλά συνεχίστε για όσες μέρες σας είπε ο γιατρός σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην κάνετε το γιατρό. Αν το ένα σας παιδί ακολουθεί μια αγωγή για μια ασθένεια και σε 2-3 μέρες το άλλο σας παιδί παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα, μην του δώσετε την ίδια αγωγή, χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό αν το παιδί σας είναι αλλεργικό σε κάποιο φάρμακο ή αν κάποιο φάρμακο που είχε πάρει παλαιότερα του είχε προκαλέσει παρενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης