Ένα παλιό ιαπωνικό ρόφημα, το πράσινο τσάι μάτσα, έχει γίνει το αγαπημένο ρόφημα πολλών Χολιγουντιανών σταρ και περσόνων, όπως η Gwyneth Paltrow και η Kylie Jenner.

Το τσάι είχε ανακαλυφθεί από βουδιστές μοναχούς που ήθελαν να μένουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια εκτεταμένων περιόδων διαλογισμού χωρίς καφεϊνούχα ροφήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πυκνό αυτό πράσινο τσάι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων αλλά και στη μείωση της χοληστερίνης και του σακχάρου του αίματος, κάτι που το καθιστά από τα πιο υγιεινά ροφήματα.

Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες κρατώντας τον οργανισμό σε εγρήγορση. Όπως λέγεται, είναι 10 φορές πιο ισχυρό από το κλασικό πράσινο τσάι, ενισχύει τον μεταβολισμό και προσφέρει προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες.

Πώς γίνεται να με κρατάει σε εγρήγορση χωρίς να περιέχει καφεΐνη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα αμινοξύ, το L-theanine, που αυξάνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και ενισχύει την ετοιμότητα. Μπορεί δηλαδή να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης έχει όμως πιο ισχυρά κι άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τον καφέ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης