Μετά την αποκάλυψη περί αιφνιδιαστικού ελέγχου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Renault, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στις δοκιμές εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκινητήρων, οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλα είναι καθαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Οικολογίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλίας, Ségolène Royal, έκανε επίσημη δήλωση στον Τύπο, αναφέροντας ότι στις έρευνες που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση, ούτε υπάρχει φυσικά παράνομο λογισμικό στις μονάδες ελέγχου. Βέβαια, από τις δοκιμές προέκυψαν κάποιες υπερβάσεις στα πρωτόκολλα εκπομπής, τόσο του CO2 όσο και των NOx και γι΄αυτό, η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε εξηγήσεις από την τεχνική επιτροπή.

Τα κλιμάκια της γαλλικής κυβέρνησης, πραγματοποιούν δοκιμές σε πολλά αυτοκίνητα, από διάφορες εταιρείες και πιο συγκεκριμένα από Peugeot-Citroen, Ford, Mercedes, Opel, Toyota, BMW, Renault-Nissan, Volvo, Suzuki και FΙΑΤ. O όμιλος PSA, εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει περίπτωση τοποθέτησης παράνομης συσκευής μοντέλα τους και όλοι οι κινητήρες καλύπτουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο τις προδιαγραφές Euro6.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης