Ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της διεθνούς οικονομικής κρίσης αφήνει ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Περιμένει μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και προβλέπει τη νίκη του Μπάρακ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξαιτίας της απόρριψης της πολιτικής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που όλοι αναζητούν ψήγματα θετικών ειδήσεων ο κ. Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Stampa, αναφέρει:
“Θα δούμε στις αγορές τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί σε ελεύθερη πτώση, περισσότερο από όσο μπορούμε να φαντασθούμε. Θα έχουμε και άλλες θεαματικές πτωχεύσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η αμερικανική οικονομία κατευθύνεται προς μακρά ύφεση.
“Βρισκόμαστε στο μέσον της χειρότερης των κρίσεων του αιώνα και πριν να δούμε τον πάτο, δεν μπορούμε να ξανανεβούμε”.
Με μια τέτοια οικονομική κατάσταση, “θεωρώ ότι περιορίζονται οι αμφιβολίες για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου”, προσθέτει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Μπιλ Κλίντον και πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
“Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο Μπάρακ Ομπάμα. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν για τον Λευκό Οίκο το κόμμα του απερχόμενου προέδρου”, καταλήγει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης