Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς γκολ, ο Παναθηναϊκός σκόραρε τέσσερις φορές στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λιγκ.

Οι «πράσινοι» πέρασαν στην πρώτη θέση, στο τελευταίο τους ματς για το 2009, και περιμένουν το αυριανό παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για να ξέρουν αν θα πάρουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο γκολ για το «τριφύλλι» πέτυχε ο Σισέ στο 50’ με πέναλτι και στο 75’, και από ένα οι Βύντρα (80΄) και Χριστοδουλόπουλος (89΄).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις τον Παναθηναϊκό. Στο 10’ ο Σαϊτιώτης αιφνιδίασε την άμυνα των «πράσινων», αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η προσπάθειά του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Τζάνης είδε τον Τζόρβα να αποκρούει με τα πόδια την προσπάθειά του.

Δέκα λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός απάντησε και ο Λέτο αστόχησε προ κενής εστίας, ύστερα από μια ωραία προσπάθεια του Σαλπιγγίδη. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ισοφάρισε τα δοκάρια στο 27’, όταν ο Κατσουράνης με το στήθος, μετά από φάουλ του Καραγκούνη, έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν η κεφαλιά του Σισέ στο 39΄ έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 50’ ο Σιμάο μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ανδράλας τον κράτησε στην προσπάθειά του να του πάρει την μπάλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε να εκτελέσει ο Σισέ και πέτυχε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νίνης έστειλε τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Ελευθερόπουλου, ενώ ο ΠΑΣ παραλίγο να φτάσει στην ισοφάριση στο 60΄, όταν ο Σισέ, σε προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Στο 75’, ο Σισέ σκόραρε για δεύτερη φορά και «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη για τον Παναθηναϊκό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ του Νίνη και κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Βύντρα με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89’ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μπήκε κυριολεκτικά με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη, σε μια φάση που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Κίτρινες κάρτες: Σιμάο – Γεωργιάδης, Ανδράλας, Βάντερσον

Παναθηναίκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σισέ (80΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Λέτο (57΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Σεϊταρίδης (46΄ Νίνης), Καταγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος, Ντάτσιος, Κούσας, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (64΄ Κοντογουλίδης), Μπουχάν (46΄ Μενδρινός), Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72΄ Ντιμπαλά).

Να σημειωθεί ότι έγιναν επεισόδια στο ημίχρονο της αναμέτρησης, μεταξύ οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα που παρακολουθούσαν τον αγώνα από το πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ.

Ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων και αντικειμένων, μέχρι η επέμβαση της αστυνομίας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης