Η Beyonce στη σκηνή των 2008 ΜTV Europe Music Awards.

 H Britney Spears, οι Coldplay & η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια της soul, Duffy,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 προηγούνται στις υποψηφιότητες όλων των κατηγοριών

 Η ψηφοφορία ξεκίνησε στο www.mtvema.com

Το διεθνές δίκτυο του MTV παρουσίασε σήμερα τους φιναλίστ των ΜTV Europe Music Awards 2008, σε 7 από τις 11 κατηγορίες. Τέσσερις από τους υποψήφιους θα παρουσιαστούν ζωντανά στη σκηνή κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής. Τα ΜTV Europe Music Awards 2008 πρόκειται να μεταδοθούν ζωντανά από το Echo Arena στο Liverpool – την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008. Χορηγοί των βραβείων είναι οι: “edc” by Esprit, Sony Ericsson και Dell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με το show που θα δώσει τη βραδιά των βραβείων, η Βeyonce  είναι υποψήφια στην κατηγορία Ultimate Urban. Οι υπόλοιπες κατηγορίες που παρουσιάστηκαν σήμερα ήταν οι: Album Of The Year, Most Addictive Track, Best Act Ever, New Act, Act of 2008 and Rock Out.

Από τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη ως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίζουν στη διεύθυνση www.mtevema.com για να ανακηρύξουν το νικητή κάθε κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη του best Greek act, συνεχίζεται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, μέσω του www.mtvema.com και του www.mtv.gr ή με sms στο 54010. Για πρώτη φορά οι Έλληνες fans της μουσικής μπορούν να αναδείξουν με τη ψήφο τους την Ελληνική συμμετοχή στα MTV Europe Music Awards, ψηφίζοντας ανάμεσα από τους: Cyanna, Matisse, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Stavento και Stereo Mike.

«Η σκηνή των δέκατων πέμπτων συνεχόμενων ΜTV Europe Music Awards θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σήμερα καθώς και καλλιτέχνες που σημείωσαν επιτυχία φέτος» σχολίασε ο Richard Godfrey, Senior Vice President, Music and Production & Executive Producer, MTV Europe Music Awards.

Και συνέχισε.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Beyonce επιστρέφει στα ΜTV Europe Music Awards και για ακόμα μια φορά θα καταπλήξει το κοινό με ένα μοναδικό show. Είμαι βέβαιος ότι τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στη σκηνή των φετινών βραβείων θα μετατρέψουν τα 2008 ΜTV Europe Music Awards στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς».

Πριν την άφιξη του πολυαναμενόμενου νέου της album, η Beyonce επιστρέφει στα MTV Europe Music Awards για τρίτη φορά. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν με το τραγούδι “Baby Boy” στο Εδιμβούργο (2003) όταν κέρδισε δυο βραβεία στην κατηγορία Best Song (Crazy in Love) και Best R’n’B. Φέτος είναι υποψήφια στην κατηγορία Ultimate Urban.

Με τις ανδρικές και γυναικείες υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες, είναι εμφανές ότι οι προτιμήσεις του κοινού του MTV είναι ποικίλες, με τη Britney Spears, τους Coldplay και τη Duffy, να προηγούνται σε 3 κατηγορίες. Τη λίστα συμπληρώνουν νικητές από προηγούμενα ΜTV Europe Music Awards όπως οι Foo Fighters, 30 Seconds to Mars, Rihanna και Tokio Hotel, καθώς επίσης και νέα ονόματα όπως οι Jonas Brothers, Katy Perry και  Miley Cyrus.

«H γκάμα των φετινών φιναλίστ είναι χαρακτηριστική του εύρους των προτιμήσεων του κοινού του MTV» προσέθεσε ο κ. Godfrey. «Εκτός από τις superstar Beyoncé, P!nk και Britney, οι τηλεθεατές του MTV επέλεξαν να ψηφίσουν συγκροτήματα όπως The Cure, Greenday και Foo Fighters καθώς και νέους καλλιτέχνες όπως τους Katy Perry, Duffy και Jonas Brothers.»

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν δοθεί περισσότερα από 170 βραβεία σε solo καλλιτέχνες και συγκροτήματα ενώ οι φετινοί νικητές θα συμπληρώσουν τη λίστα που περιλαμβάνει τους Justin Timberlake, Madonna, Spice Girls, Robbie Williams, Eminem, Janet Jackson, Michael Jackson, Linkin’ Park, Bryan Adams, Take That, Tokio Hotel και το νέο συγκρότημα Bedwetters.

Τα MTV Europe Music Awards 2008 θα μεταδοθούν από 21 κανάλια σε περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες (Αρμενία, Αυστρία , Βέλγιο Βοσνία Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία , Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μόναχο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, F.Y.R.O.M) προσφέροντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής και ψηφοφορίας στους fans μέσω τηλεόρασης, διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας. 

2008 MTV EUROPE MUSIC AWARDS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

(Με αλφαβητική σειρά)

 

Κατηγορία

Καλλιτέχνης

Album Of The Year

Alicia Keys – As I Am

Britney Spears –  Blackout

Coldplay – Viva La Vida or Death And All His Friends

Duffy – Rockferry

Leona Lewis – Spirit

 

Headliner

Foo Fighters

Linkin’ Park

Metallica

The Cure

Tokio Hotel

 

Most Addictive Track

Coldplay – Viva La Vida

Duffy – Mercy

Katy Perry – I Kissed A Girl

Kid Rock – All Summer Long

P!nk – So What

New Act

Duffy

Jonas Brothers

Katy Perry

Miley Cyrus

One Republic

 

Act of 2008

Amy Winehouse

Britney Spears

Coldplay

Leona Lewis

Rihanna

 

Ultimate Urban

Alicia Keys

Beyoncé

Chris Brown

Kanye West

Lil Wayne

 

Rock Out

30 Seconds to Mars

Linkin’ Park

Metallica

Paramore

Slipknot

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης