Δεν πρόκειται για βροχή μετεωριτών, αλλά από ρουκέτες που εβλήθησαν τόσο από τον ισραηλινό στρατό όσο και της Χεσμπολά, μετά την φονική αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Samir Kuntar διοικητής των δυνάμεων της Hezbollah που μάχονται εναντίον των αντικαθεστωτικών στη Συρία.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού στο νότιο Λίβανο, απαντώντας στις ρουκέτες που εβλήθησαν στο βόρειο Ισραήλ, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες, στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ουδεμία από τις δύο πλευρές ανακοίνωσε αν υπήρξαν απώλειες από τις εκρήξεις που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτούς.

Ο διοικητής των δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο Luciano Portolano, ανακοίνωσε πως δύο ρουκέτες εξερράγησαν σε ισραηλινό έδαφος και άλλη μία έπεσε στη θάλασσα. Απαντώντας οι Ισραηλινοί έβαλαν δέκα ρουκέτες εναντίον του νοτίου Λιβάνου.

Μία από τις ρουκέτες που εβλήθησαν από το Λίβανο –τύπου Κατιούσα- έπεσε σε περιοχή της Γαλιλαίας. Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιημένοι από σειρήνες είχαν κρυφτεί σε καταφύγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hezbollah υποστηρίζει ότι ο Kuntar σκοτώθηκε σε στοχευμένη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ τα συριακά κυβερνητικά Μέσα μετέδωσαν πως επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση». Το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη για την επίθεση.

Πριν από τις επιθέσεις της Κυριακής, στην περιοχή των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου επικρατούσε ηρεμία από την εποχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεσμπολά, στα 2006.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης