Επιτυχημένος σχεδιαστής μόδας που γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ από Ισπανή μητέρα και μεγάλωσε στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Πλήρες όνομα: Juan Carlos Antonio Galliano Guillen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφοίτησε με άριστα από το “St Martin’s College of Art and Design” το 1984 παραδίδοντας πτυχιακή εργασία με θέμα την Γαλλική Επανάσταση ενώ μετά από 3 χρόνια ανακηρύχθηκε ως ο “Βρετανός σχεδιαστής της χρονιάς”. Τιμή η οποία επαναλήφθηκε για τον Galliano το 1994 και το 1995 ενώ το 1997 μοιράστηκε το βραβείο με τον Alexander Mc Queen.

Το 1991 συνεργάστηκε με την Kylie Minogue για λογαριασμό της οποίας σχεδίασε όλα τα κοστούμια που εκείνη χρησιμοποίησε για την τουρνέ ‘Let’s get to it”. Ο ίδιος έχει δηλώσει σαν κεντρικούς άξονες έμπνευσης της δουλειάς του το θέατρο και την θηλυκότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο ανάμεσα στο δικό του label και αυτό του Dior παράγοντας έξι συλλογίες ready-to-wear τον χρόνο αλλά και μία εμβόλιμη collection ελεύθερης έκφρασης υπό τον τίτλο “G. Galliano”.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως την 1η Ιανουαρίου της χρονιάς που σε λίγες μέρες μας αφήνει τιμήθηκε από την Γαλλική Λεγεώνα της Τιμής με τον τίτλο του “Ιππότη”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης