Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…Εσείς όμως οι γονείς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιδράτε και να διευθετείτε το θέμα όσο πιο ομαλά και ευχάριστα γίνετε. Οι καβγάδες, οι φωνές, η τιμωρία, δεν λειτουργούν πάντα ευνοϊκά στη διαπαιδαγώγηση του μικρού παιδιού.

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή το παιδί σας να φέρει κακούς βαθμούς πίσω στο σπίτι. Αν εσείς αντιμετωπίσετε τους κακούς βαθμούς με ψυχραιμία αλλά και τους συμπαρασταθείτε να είστε σίγουροι ότι το κάθε παιδί θα ανοιχτεί για να μιλήσει στον γονιό, με σκοπό να γίνει μια συζήτηση για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Αν δηλαδή το παιδί φέρει ένα κακό βαθμό, αφήστε το να αντιδράσει σε αυτό, να θυμώσει, να κλάψει, να διαμαρτυρηθεί. Στη συνέχεια μπορείτε εσείς να το ρωτήσετε και να το ενθαρρύνετε να σας εξηγήσει τι συνέβη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε και εσείς να καταλάβετε τι έφταιξε. Δεν είχε διαβάσει πολύ καλά; Δεν είχε κατανοήσει το θέμα; Έγιναν τα λάθη από απροσεξία γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένο στο διαγώνισμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατήστε όσο γίνεται μια υποστηρικτική στάση και συζητήστε μαζί του για το πώς μπορεί να διορθωθεί σε επόμενα διαγωνίσματα. Αν έχετε και εσείς μια ανάλογη εμπειρία καλό θα ήταν να την μοιραστείτε μαζί του, θα βοηθήσει πολύ!

Ένας κακός βαθμός δεν σημαίνει ούτε αποτυχία ούτε καταστροφή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης