Έντονος προβληματισμός και καχυποψία επικρατεί στη ΝΔ μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της προσωρινής διαταγής που είχε κατατεθεί από το κόμμα κατά της εταιρείας Infosolutions, υπεύθυνης κατά τη Συγγρού του εκλογικού φιάσκου.

Το σκεπτικό ακόμα δεν είναι γνωστό. Με δεδομένο όμως ότι η επιχειρηματολογία θα είναι υπέρ της εταιρείας, στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι υπάρχει βαριά σκιά για το «τις πταίει»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπενθύμιζαν τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη μετά το φιάσκο για ενδεχόμενο σαμποτάζ. Καταγγελία την οποία φαίνεται να υιοθετούν και άλλα στελέχη που προς το παρόν και μέχρι την εκλογή προέδρου είναι αποφασισμένα να σιωπήσουν για να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι υπεύθυνοι για την οργάνωση των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου, θα γίνουν πολλαπλά τεστ από την εταιρεία Vodafone που έχει αναλάβει την τεχνική κάλυψη των εκλογών. Παράλληλα θα γίνει και μία γενική πρόβα την επόμενη Κυριακή ενώ θα υπάρξουν εντατικά σεμινάρια στους χειριστές των tablets.

Στη Συγγρού αλλά και στα γραφεία βουλευτών και στελεχών επικρατεί ανησυχία για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Οι «πολεμικές κραυγές» έχουν δώσει τη θέση τους σε μία παρατεταμένη βουβή πόλωση μεταξύ των στρατοπέδων προδιαγράφοντας αβέβαιο το μέλλον και τη στήριξη του νέου προέδρου από το σύνολο της παράταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις υποψήφιοι συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία χωρίς επαφές μεταξύ τους, εν μέσω καταγγελιών για «στημένες» δημοσκοπήσεις και με τα οικονομικά του κόμματος σε άθλια κατάσταση. Το ενοίκιο στη Συγγρού έχει να πληρωθεί μήνες, οι υπάλληλοι το ίδιο και οι εσωκομματικές εκλογές δεν αναμένεται να στοιχίσουν κάτω από 800.000 -1.000.000 ευρώ.

Ο αριθμός των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για αρχηγό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και για τη νομιμοποίηση του υποψηφίου που θα επικρατήσει αλλά και για την τόνωση των οικονομικών του κόμματος με τα 3 ευρώ αντίτιμο που θα μπουν στα ταμεία.

Η συμμετοχή των πολιτών στο λεκανοπέδιο Αττικής προβληματίζει πιο πολύ καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα γίνει πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα με ανοικτά τα καταστήματα και εορταστική ατμόσφαιρα που θα αποτρέψει κάποιους από τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες.

Το επιτελείο πάντως του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θεωρεί την πρωτιά δεδομένη, ίσως και από την πρώτη Κυριακή.

Στο Παγκράτι σήμερα, την Πέμπτη στου Ζωγράφου, την Παρασκευή σε Θησείο και Χαλάνδρι θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σίγουρος ότι θα βρίσκεται στο β’ γύρο της αναμέτρησης , στον οποίο θα τον στηρίξει και ο Άδωνις Γεωργιάδης – ο υποψήφιος πρόεδρος έχει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας ρίξει το βάρος στη σκληρή αντιπολίτευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε Στρυμονικό, Νιγρίτα, Ηράκλεια, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες και Κιλκίς περιοδεύει σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την επομένη των εκλογών και εφόσον έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα σχηματίσει σκιώδη κυβέρνηση.

«Είμαι απόλυτα έτοιμος την πρώτη εβδομάδα μετά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου να ανακοινώσω ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προσώπων που θα αναλάβει τομείς ευθύνης. Μία σκιώδη κυβέρνηση στα πρότυπα αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένας άνθρωπος απέναντι σε κάθε υπουργό και θα γίνεται αντιπολίτευση καθημερινή επί όλων των θεμάτων».

Με σκληρή γλώσσα ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί από τους τρεις συνυποψηφίους του να ψάξουν μαζί ποιος «έστησε την απάτη» των δημοσκοπήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης