Το δέρμα μας είναι ουσιαστικά ένας καθρέφτης για το τι συμβαίνει στο σώμα μας. Κι επειδή τα σπυράκια δεν ξεφυτρώνουν τυχαία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος, καιρός είναι να μάθουμε ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να μας στείλουν για την υγεία και την υγιεινή που ακολουθούμε. Φυλάξτε αυτό τον μίνι οδηγό για να ξέρετε τι σημαίνει εκείνο το σπυράκι που ξεφύτρωσε ξαφνικά στο μέτωπο!

Σπυράκια στο πηγούνι σας, το σαγόνι ή τον λαιμό

Ο ένοχος: Η περίοδός σας. Ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, αλλάζουν κατά τη διάρκεια του κύκλου και κάνουν τους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα, που μπορεί να φράξουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης: αποφύγετε καλλυντικά που περιέχουν φθαλικές ενώσεις, θειικές ενώσεις, καθώς και βαζελίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπυράκια στη μύτη και το μέτωπο

Ο ένοχος: Το στρες. Αν έχετε παρατηρήσει μικρά κόκκινα σπυράκια αλλά και μερικά μεγαλύτερα με πύον στο μέτωπό σας, να ξέρετε πως φταίει το άγχος και το στρες. Για να το αποβάλλετε ρίξτε το στη γυμναστική, ώστε να εξαφανιστεί κάθε σημάδι από το πρόσωπό σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να προσέξετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας και να πίνετε πολύ νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης