Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον εγκέφαλο πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις του Παρισιού, Abdelhamid Abaaoud, αλλά απέτυχε. «Αν η ελληνική αστυνομία τον είχε συλλάβει εγκαίρως, τότε οι επιθέσεις στη Γαλλία δεν θα είχαν συμβεί», σημειώνεται στο άρθρο χαρακτηριστικά.

Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρία πηγής από την βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία ανέφερε ότι υπήρχε σχεδιασμός στην Αθήνα για τη σύλληψη του Abaaoud πριν από τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στις 15 Ιανουαρίου στο Βέλγιο, αλλά έμειναν στα… χαρτιά. Όπως αναφέρεται, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε τον Abaaoud καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι ο ίδιος οργάνωσε τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Βέλγιο, μέσω του κινητού του τηλεφώνου από το Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει ασαφές για ποιο λόγο τελικά ο τζιχαντιστής δεν εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει και τις άλλες περιπτώσεις «περασμάτων» τζιχαντιστών από την Ελλάδα, όπως του καταζητούμενου Salah Abdeslam που είχε περάσει από τη χώρα το καλοκαίρι, καθώς και των δύο βομβιστών αυτοκτονίας στο Στάδιο του Παρισιού, που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα στη Λέρο ως πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Abdelhamid Abaaoud σκοτώθηκε στις 13 Νοεμβρίου από τη γαλλική αστυνομία, κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε ακόμη: Κάλυμνος: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών που διατηρεί πιθανές σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης