Μία νέα επιτυχία προσέθεσε στο ενεργητικό του το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Δίωξης περιήλθε πληροφορία ότι, συμμορία Αλβανών κακοποιών αφαιρεί φουσκωτά σκάφη και βάρκες από τις περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν στην Πάτρα, πιθανότατα δε προορίζονταν και για τη διακίνηση μεταναστών προς Ιταλία. Επιπλέον, η συμμορία αφαιρούσε ΙΧΕ αυτ/τα και έκανε κλοπές-διαρρήξεις σε συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα και μίνι-μάρκετ, από όπου αφαιρούσαν εμπορεύματα και σε εταιρείες, από όπου αφαιρούσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική έξι υπήκοοι Αλβανίας, πέντε άντρες και μία γυναίκα, ενώ συνολικά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα αναφέρεται:

Η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών, τη σύλληψή τους και την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, περιλάμβανε τη φυσική επιτήρηση των οχημάτων και των οικιών τους, την ανάλυση των επικοινωνιών τους μέσω τηλεφώνου και των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες στην επαρχία.

Από το σύνολο της έρευνας που διεξήχθη, προέκυψε η διαρκής δράση της ομάδας, από τουλάχιστον αρχές του 2015, ως και η διάπραξη των ακόλουθων κλοπών και διαρρήξεων:

-Τρεις (3) κλοπές φουσκωτών σκαφών, εκ των οποίων τα δύο ανευρέθησαν στον Άγιο Βασίλειο Πατρών Αχαϊας, όπου διαμένει μέλος της ομάδας,
-Τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις περιπτέρων και μίνι μάρκετ σε Δήλεσι, Λευκάδα, Βόνιτσα, Κολωνό,
-Οκτώ (8) κλοπές αυτοκινήτων, στην Αθήνα και την Πρέβεζα, εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα επτά,
-Δύο (2) κλοπές-διαρρήξεις σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα,
-Μία (1) κλοπή-διάρρηξη σε εταιρεία στην Αθήνα, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Πρώτες πρωινές ώρες της 7-12-2015, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, οργάνωσαν και διεξήγαγαν ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψη έξι εκ των μελών της εγκληματικής ομάδας στην Αθήνα, ενώ άλλο ένα μέλος της ομάδας, βρίσκεται ήδη κρατούμενος για διοικητική απέλαση στην Α.Δ. Φθιώτιδας.

Με τη συνδρομή εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, διεξήχθησαν οκτώ (8) έρευνες σε κατοικίες και σε αποθήκες που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας, στο κέντρο της Αθήνας και στους Αγ. Αναργύρους, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι,
Ένα (1) τυφέκιο «paintball», απομίμηση πολεμικού τυφεκίου,
Τέσσερα (4) κλεμμένα αυτοκίνητα,
Τέσσερα (4) ΙΧ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές που διέπρατταν,
Μία (1) μοτοσικλέτα,
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και συνδέσεων,
Μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων (τροχοί, τρυπάνια, δράπανα, κομπρεσσέρ, τριβεία, κ.ά.)
Ένας (1) υπολογιστής – λάπτοπ
Διαρρηκτικά εργαλεία,
Tο χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα (1.190) ευρώ και είκοσι δύο (22) δολάρια Αμερικής.

Τα τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, προέρχονται από περίπτωση κλοπής-διάρρηξης σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, προ τριημέρου, ενώ πολλά από τα κλεμμένα ηλεκτρικά εργαλεία που βρέθηκαν, αναγνωρίστηκαν ήδη από παθόντες σε περίπτωση κλοπής-διάρρηξης σε εταιρεία στον Ταύρο, το Νοέμβριο του 2015.

Τρία από τα μέλη της ομάδας έχουν κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε βάρος του ενός, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς για ληστείες και απόφαση Τριμ. Πλημ/κείου Καστοριάς, για λαθροδιακίνηση μεταναστών (φυλάκιση 2 έτη).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης